عراقچی: همکاری با آژانس شکل جدیدی پیدا خواهد کرد دیدار لاوروف با رهبر کره شمالی سفر ابو محمد جولانی به جمهوری آذربایجان شروط پ. ک. ک برای ورود به عرصه سیاسی: آزادی «عبدالله اوجالان»، خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است موارد اختلافی میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید نتانیاهو: با ترامپ درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم

وزیر لبنانی: ما مستعمره اتحادیه اروپا نیستیم

مسئولان لبنانی به شدت به تصویب طرح باقی ماندن آوارگان سوری در خاک لبنان توسط پارلمان اروپا حمله و تأکید کردند لبنان، مستعمره اروپاییها نیست.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۴ - ۲۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 13
کد خبر: ۱۹۴۲۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ عصام شرف الدین وزیر امور مهاجران دولت پیشبرد امور لبنان امروز پنجشنبه به شدت از تصمیم پارلمان اروپا برای باقی نگه داشتن آوارگان سوری در خاک لبنان انتقاد کرد و آن را کاملا مردود خواند.

 

پارلمان اروپا روز گذشته به اتفاق آرا تصویب کرد که پناهندگان سوری حاضر در خاک لبنان، باید در خاک این کشور باقی بمانند. این تصمیم، خشم و واکنش بسیاری از سیاستمداران لبنانی را به همراه داشت و آن را بدون ارزش حقوقی و نقض حقوق بین‌الملل خواندند.

 

تیری ماریانی نماینده پارلمان فرانسه روز گذشته با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: از میان مسئولان فرانسوی، فقط کسانی که منتسب به تجمع ملی بودند، علیه این اهانت به مردم لبنان و آینده آنان رأی دادند». ماریانی سه‌شنبه گذشته هم با انتشار پیام ویدئویی به مردم لبنان هشدار داده بود که این طرح، چهارشنبه در پارلمان اروپا تصویب خواهد شد و آن را «خنجر واقعی در پهلوی مردم لبنان» عنوان کرد.

 

شرف الدین به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: آنچه ماریانی گفت، این تصور را به وجود می‌آود که گویا لبنان، مستعمره اتحادیه اروپاست و این اتحادیه می‌تواند به نیابت از آن، تصمیم‌گیری کند. این تصمیم، کاملا مردود بوده و یک اقدام خودسرانه و ظالمانه علیه لبنان است».

 

وی همچنین تصویب چنین طرحی را «مداخله در امور کشورهای مستقل» عنوان کرد واز پارلمان اروپا خواست که به خاطر این اقدام خود، از لبنان عذرخواهی کرد. این وزیر لبنانی تأکید کرد که این کشور اصرار دارد پرونده بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را حل و فصل کند».

 

روزنامه الاخبار هم گزارش داد، این تصمیم، باعث ناامیدی حزب «القوات اللبنانیه» (وابسته به جریان ۱۴ مارس و نزدیک به عربستان سعودی و آمریکا) شده است و آن را «مخالف با خواسته مردم لبنان» عنوان کرده، ولی در عین حال از پارلمان اروپا خواسته که یک کارگروه بین‌المللی با مشارکت اتحادیه اروپا، سازمان ملل و مسئولان لبنانی تشکیل شود که مسئله آوارگان را حل و فصل کنند.

 

طلال ارسلان، رئیس حزب دموکراتیک لبنان، ضمن انتقاد از عدم موضعگیری رسمی این کشور، گفت: اگر شرف الدین و حجار نبودند، علیرغم حساسیت و اهمیت این مسئله، شاهد هیچ موضعی از سوی دولت یا وزارت خارجه نبودیم. سفر رسمی هیأت وزرا به سوریه، چه شد؟».

 

قاسم هاشم عضو فراکسیون «التنمیة والتحریر» (توسعه و آزادسازی) هم این تصمیم را مداخله آشکار در حاکمیت ملی لبنان عنوان کرد و گفت: پارلمان اروپا فراموش کرده است که لبنان، یک استان یا کشور اروپایی نیست. ای کاش آنان به تجاوزات و اقدامات اسرائیل علیه لبنان هم توجه می‌کردند»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار